Giv naturen tilbage til jorden

Har jagt en fremtid i Danmark ?

Det kniber med at jægerne kan overholde loven, når de får tilladelse til at regulere skadevoldende vildt – også i fredningstiden. (Klip fra Vildtinformation – 2024)

Jagt som en såkaldt rekreativ fritidsbeskæftigelse er under pres over det meste af Europa – også i Danmark. Jægernes holdninger til en række forhold i naturen gør dem ikke populære: bl.a. er jægernes ønske om at få lov til at jage ulve uforståelig for ikke-jægere og de mange tilfælde af overtrædelser af tilladelser til regulering af skadevoldende vildt er heller ikke populært.

Jægere kan få tilladelse til at skyde ellers fredede vildtarter, hvis de gør skade, men fra Miljøstyrelsen, som skal give tilladelserne, er det afgørende, at det ikke er jagt. I Jægerforbundets medlemsblad JÆGER har der været flere artikler, hvor regulering omtales som jagt – altså ulovligheder. Reguleringen beskrives som en helt normal måde at gå på jagt på med fotos o.s.v.

Senest har det vist sig, at over halvdelen af de tilladelser Miljøstyrelsen har givet jægerne til regulering 2023 er trukket tilbage på grund af at reglerne er overtrådt.

Danskerne er generelt ret forstående overfor, at der drives jagt i Danmark, men det forudsætter også at jagten drives forsvarligt, etisk korrekt og indenfor lovens rammer. I de senere år har der været en del problemerne med både forsvarligheden, etikken og lovligheden.

Fasaner skydes ofte på klapjagter. Det kan være en jagt, hvor der skydes mange fugle, men ofte er det begrænset efter lokale forhold uden at der skal skydes på alt, hvad der flyver i luften – med andre ord: indenfor jagtformen en etisk og forsvarlig jagt

Mange har i de sidste par år reageret på, at der udsættes halvanden million ænder og fasaner til jagt i Danmark. Mange mener ikke det hverken er forsvarligt eller etisk korrekt. Ulovligheder har også været i offentlighedens søgelys med en ulovlig nedskydning af en ulv i Vestjylland og senest jægernes problemer med at overholde regler for regulering af vildt.

Over halvdelen af tilladelser til regulering er inddraget efter kontrol af jægerne i 2023 (Vildtinformation 2024)

Du kan læse om den øgede kontrol med regulering af skadevoldende vildt i Miljøstyrelsen publikation “Vildtinformation 2024” Reguleringsproblemerne er omtalt på side 8.

Fremtiden for jagt er på spil og for nogen tid siden skrev jeg en artikel på det engelske medie “Scribehound” hvor mange jægere skriver om problematikken med jagt på godt og ondt.

En artikel som denne vil aldrig kunne offentliggøres i de danske jagtmedier…

Her kan du læse min artikel fra Scribehound


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *